Μετά τη βενζινοκίνητη έκδοση του νέου crossover μοντέλου, η νοτιοκορεάτικη φίρμα ανακοίνωσε πως από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμη στην αγορά και η πετρελαιοκίνητη εκδοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Tivoli 1.6 diesel θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, και αμέσως μετά θα λανσαριστεί στις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ο νέος κινητήρας e-XDi160, είναι προδιαγραφών Euro 6, αποδίδει 115 ίππους και 300 Nm ροπής. Συνδυάζεται με σύστημα ISG (Idle Start Go), μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο 6 σχέσεων, με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 109 γρ./χλμ.

Αργότερα, η γκάμα του μοντέλου θα εμπλουτιστεί με τετρακίνητες εκδόσεις, τόσο σε βενζίνη όσο και σε diesel, χρησιμοποιώντας το σύστημα Smart 4WD που ελέγχει την κατανομή της ροπής μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, από 0-50%, ανάλογα με τις οδικές και οδηγικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως το Tivoli με τον κινητήρα 1.6 βενζίνης κοστίζει στην Ελλάδα 15.120 ευρώ και προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 5 χρόνια δωρεάν service.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης