Προ των πυλών βρίσκεται η έβδομη γενιά του πολυτελούς sedan της βαυαρικής φίρμας, εντυπωσιάζοντας με το επιβλητικό παρουσιαστικό, το πλήρες τεχνολογικό πακέτο και τους αποδοτικούς κινητήρες.

Η καινούργια 5 Series θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού, με την παραγωγή να ξεκινά, αρχικά, από το εργοστάσιο του Dingolfing στα τέλη του έτους. Στις αρχές του 2017 θα εκκινήσει η κατασκευή της και στις εγκαταστάσεις της Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας, παράλληλα με το λανσάρισμα στις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων και το «Steering and Lane Control Assistent», το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Με την ενεργοποίησή του, διατηρείται αυτόνομα στη λωρίδα κυκλοφορίας και κρατά σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.  Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει το «Crossroads Warning», φρενάροντας αυτόματα σε περίπτωση που διαπιστώσει κίνδυνο ατυχήματος σε διασταύρωση.

Όπως αναφέρει η BMW, η νέα 5άρα έχει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά χαμηλότερο βάρος, χάρη στην ευρεία χρήση ελαφρών υλικών κατασκευής. Διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα κύλισης, την ηχομόνωση της καμπίνας, τη δυναμική οδική συμπεριφορά και την ευελιξία.

Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία έχει το στήσιμο της ανάρτησης, ενώ θα είναι διαθέσιμη με σύστημα τετρακίνησης και ενεργητική τετραδιεύθυνση. Οι μηχανικοί της BMW έχουν αναβαθμίσει κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου, με την εταιρεία να υπόσχεται μία μοναδική αίσθηση στον δρόμο. Η γκάμα των κινητήρων είναι πλήρης, ξεκινώντας από τον τετρακύλινδρο 2.0 Twin Power Turbo και καταλήγοντας στον V8 4.4 Twin Turbo της κορυφαίας M5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης