Στην ανάκληση 1,6 εκατομμυρίων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων προχωρά η βαυαρική φίρμα, καθώς εντοπίστηκε πρόβλημα διαρροής στη μονάδα ανακύκλωσης των καυσαερίων (EGR), που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκδήλωση φωτιάς.

Το θέμα έγινε γνωστό τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από την ανάφλεξη 28 κινητήρων diesel στη Ν. Κορέα. Παρότι καθυστέρησε αρκετά, η BMW ανακάλεσε 106.000 αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη χώρα, απολογήθηκε δημοσίως στους Νοτιοκορεάτες πελάτες της και ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν πρόβλημα σε μοντέλα που κυκλοφορούν και σε άλλες αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία με έδρα το Μόναχο, επηρεάζονται παγκοσμίως 1,6 εκατ. τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα diesel, κατασκευής από τον Αύγουστο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2017.

Η BMW δεν ανέφερε ποια ακριβώς μοντέλα επηρεάζονται, παρά μόνο ότι: «Σε ορισμένα diesel οχήματα μπορεί να προκύψει διαρροή υγρού από το σύστημα ανακύκλωσης των καυσαερίων. Σε συνδυασμό με τις τυπικές εναποθέσεις αιθάλης και τις υψηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν συνήθως στη μονάδα EGR, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποσύνθεση σωματιδίων, στην τήξη της πολλαπλής εισαγωγής και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσει πυρκαγιά. Το BMW Group αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια ανάκληση για να ελέγξει τη μονάδα EGR και να αντικαταστήσει τυχόν ελαττωματικά εξαρτήματα στα πιθανά επηρεασμένα οχήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης