Το πλέον προηγμένο κέντρο τεχνολογίας και δοκιμών, στο Ivalo Φιλανδία, πέρασε στην ιδιοκτησία της μεγαλύτερης εταιρείας ελαστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Michelin χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον συγκεκριμένο χώρο εδώ και 20 χρόνια. Με την αγορά του κέντρου, η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω όλες τις λειτουργίες που αφορούν δοκιμές και πιστοποιήσεις χειμερινών ελαστικών για επιβατικά οχήματα, ημιφορτηγά και φορτηγά.

Το Ivalo βρίσκεται 300 χιλιόμετρα βόρεια του Πολικού Κύκλου, με θερμοκρασίες από 0° έως -30°, έχει έκταση 60 εκταρίων, μία πίστα χιονιού μήκους 1,7 χλμ, πέντε πλατφόρμες από 500 έως 800 μέτρα για διαμήκεις δοκιμές (φρενάρισμα και επιτάχυνση), δύο πίστες πάγου, τέσσερις κυκλικές πίστες για τις δοκιμές εγκάρσιας πρόσφυσης, μία ράμπα με κλίση 8% που προορίζεται για τις δοκιμές εκκίνησης και επιτάχυνσης και φυσικά όλες τις εγκαταστάσεις για το μοντάρισμα, την αποθήκευση των ελαστικών και τη συντήρηση των οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κέντρο διεξάγονται όλοι οι τύποι δοκιμών, όπως εκκίνηση – επιτάχυνση πάνω σε χιόνι και πάγο, φρενάρισμα, πρόσφυση, χρονομέτρηση και απόρριψη καρφιών. Την περσινή χρονιά δοκιμάστηκαν περισσότερα από 2.000 ελαστικά στο Ivalo, διανύοντας συνολικά 10.000 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειώσουμε πως, η Michelin πραγματοποιεί δοκιμές υπό χειμερινές συνθήκες σε άλλες τέσσερις χώρες (Γαλλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Σουηδία).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης