Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Γαλλία έχασε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα πέναλτι από την Αργεντινή, αλλά η χώρα έχει πολλά άλλα επιτεύγματα για τα οποία πρέπει να είναι περήφανη. Η Bugatti, μια από τις πιο αποκλειστικές και εξωτικές αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, εδρεύει στο Molsheim της Αλσατίας στη Γαλλία και κατασκευάζει αριστουργήματα όπως η Centodieci. Δημιουργημένο ως αφιέρωμα της σύγχρονης εποχής στην EB110, αυτό το μοντέλο είναι πλέον εκτός παραγωγής καθώς το τελευταίο σύνολο έχει συναρμολογηθεί και παραδοθεί στον νέο του ιδιοκτήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάζοντας τέλος σε «ένα σημαντικό κεφάλαιο στη σύγχρονη εποχή της κατασκευής αμαξωμάτων Bugatti», το τελευταίο σύνολο Centodieci διαθέτει εξωτερικό χρώμα Quartz White με μαύρο φινίρισμα στα κάτω τμήματα του αμαξώματος και μαύρες ματ γρίλιες. Μια οπτική σύνδεση μεταξύ του σύγχρονου supercar και του προκατόχου του γίνεται με τις γαλάζιες δαγκάνες φρένων και το λογότυπο της Bugatti στο πίσω φτερό. Εκτενέστερη χρήση του συγκεκριμένου χρώματος γίνεται στο εσωτερικό, όπου τα καθίσματα, η επένδυση οροφής, τα πάνελ των θυρών, η κεντρική κονσόλα και τα πατάκια είναι όλα στην ίδια απόχρωση.’

«Η Centodieci συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της μάρκας Bugatti σε ένα εξαιρετικό πακέτο: σπανιότητα, καινοτομία, κληρονομιά, δεξιοτεχνία και ασύγκριτες επιδόσεις», σχολιάζει ο Christophe Piochon, Πρόεδρος της Bugatti Automobiles. «Ολόκληρη η περιορισμένη σειρά παραγωγής των δέκα συνόλων, ήταν τόσο περιζήτητη από τους πελάτες μας που εξαντλήθηκε πριν καν αποκαλυφθεί επίσημα η Centodieci».

Το εξωτερικό σύνολο με vintage εμφάνιση συμπληρώνεται από τον εμβληματικό πλέον κινητήρα 8,0 λίτρων W16 quad-turbo της Bugatti, που αποδίδει 1.600 ίππους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο supercar να πετύχει το 0-100 σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 380χλμ./ώρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα που ολοκληρώθηκαν και τα 10 παραδείγματα της Centodieci, η Bugatti θα επικεντρωθεί στη συναρμολόγηση της υπόλοιπης σειράς 100 μοντέλων Chiron. Το Bugatti Atelier στο Molsheim θα δουλέψει επίσης στις 99 μονάδες του Mistral, ακολουθούμενα από τα 40 εναπομείναντα παραδείγματα της Bolide. Όπως η Centodieci, έτσι και όλα τα παραπάνω μοντέλα είναι sold-out.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης