Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σε μία κλειστή πίστα, έχει να κάνει ο οδηγός και το όχημα του. Σε δημόσιο δρόμο, έχει να κάνει ο οδηγός, το όχημα του και ατελείωτοι ακόμα εξωτερικοί παράγοντες που είναι αδιανόητο να προβλέψει κανείς.Αυτός είναι και ο λόγος που το κυριότερο μέσο αποφυγής ατυχημάτων είναι η χαμηλή ταχύτητα και οι αποστάσεις ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημερινό βίντεο, βλέπουμε μία καραμπόλα ανάμεσα σε πέντε αυτοκίνητα και ένα ημι-φορτηγό, εξαιτίας μίας χελώνας. Για την ακρίβεια, εξαιτίας των μικρότερων αποστάσεων που διατηρούσαν τα οχήματα μεταξύ τους και μίας λάθος μανούβρας.

Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Φλόριντα, ένας οδηγός pick-up εντοπίζει μία χελώνα, η οποία προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο. Ο ίδιος ακινητοποιεί το όχημα του, πιθανότατα για να προστατέψει το ζωντανό μέχρι να βρεθεί ξανά στο φυσικό του περιβάλλον.

Το ατύχημα που προέκυψε καταγράφηκε από την dashcam ενός ημιφορτηγού που ακολουθούσε στη διπλανή λωρίδα και τελικά κατέληξε να χτυπήσει τουλάχιστον τρία άλλα οχήματα. Αλλά αν ένας από τους οδηγούς αυτοκινήτων που ακολουθούσαν το φορτηγάκι δεν είχε στρίψει μπροστά από το ημιφορτηγό δίνοντάς του σχεδόν καμία ευκαιρία να αποφύγει την επαφή, ίσως να είχε καταφέρει να απομακρυνθεί εγκαίρως και να μην υπήρχε καμία επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης