Κάποιος πρέπει να κάνει αυτήν τη δουλειά!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 11:03
Κάποιος πρέπει να κάνει αυτήν τη δουλειά!

Οι μηχανικοί της Ford Performance ανέπτυξαν ένα εξάρτημα που θα λατρέψουν οι φίλοι των τεσσάρων τροχών και ιδιαίτερα οι γνώστες της τέχνης της πλαγιολίσθησης.

Ονομάζεται Drift Stick και ουσιαστικά  πρόκειται για ένα αλουμινένιο χειρόφρενο, εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά οχήματα. Εξελίχθηκε από το τμήμα επιδόσεων της μάρκας σε συνεργασία με τον εξπέρ του ντριφτ, Ken Block, και αφορά αποκλειστικά το Focus RS.

Τοποθετείται πάνω από το παραδοσιακό χειρόφρενο και δίπλα ακριβώς από τον μοχλό των ταχυτήτων. Συνεργάζεται με το σύστημα Drift Mode, την τετρακίνηση και το ABS. Λειτουργεί όπως ακριβώς τα ηλεκτρικά χειρόφρενα των αγωνιστικών, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να μπλοκάρει τους τροχούς και να πετύχει μεγάλες γωνίες κατά τη διάρκεια της πλαγιολίσθησης.

Το Drift Stick είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στις ΗΠΑ από την 1η Δεκεμβρίου, με την τιμή του να ορίζεται στα 999 δολάρια.

Στο παρακάτω video, η Ford δείχνει τους μηχανικούς κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης του συστήματος, διασκεδάζοντας και ντριφτάροντας ατελείωτα στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες.

Όπως φαίνεται, δεν ευχαριστιούνται καθόλου τη δουλειά που κάνουν!Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, 11:37