Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το απόλυτο Super GT, ένα αυτοκίνητο που θαρρείς έχει βγει απευθείας από τα μυστηριώδη καταφύγια του θρυλικού πράκτορα James Bond, παρουσίασε η βρετανική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολοκαίνουργια DBS Superleggera Volante αποτελεί τη ναυαρχίδα της Aston Martin. Είναι το δεύτερο μοντέλο της γκάμας που χρησιμοποιεί το όνομα Volante και ανήκει στα 2+2 θέσεων cabrio αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του οχήματος είναι πραγματικά εκπληκτική. Οι σχεδιαστές της εταιρείας στο Gaydon δημιούργησαν ένα πανέμορφο τετράτροχο, με αψεγάδιαστο στυλ και σπορτίφ προφίλ. Η υφασμάτινη οροφή είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές και διακρίνεται για την αντοχή και την αξιοπιστία. Όπως αναφέρει η Aston Martin, περιλαμβάνει οκτώ στρώσεις ηχομονωτικών υλικών, γεγονός που δεν επιτρέπει στους εξωτερικούς ήχους να περάσουν στην καμπίνα όταν είναι κλειστή.

Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν πολύ υψηλού επιπέδου ανέσεις. Αντίθετα, οι πίσω επιβάτες θα νιώσουν λίγο στριμωγμένοι. Τα σπορ καθίσματα είναι επενδεδυμένα με δέρμα ανώτερης ποιότητας και οι ραφές έχουν γίνει στο χέρι από εξειδικευμένους τεχνίτες.

Για την κίνηση φροντίζει ο V12 5.2 twin turbo κινητήρας απόδοσης 725 ίππων και 900 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα.

Το σύστημα της εξάτμισης με τις τέσσερις απολήξεις προσφέρει έναν αυθεντικό και ανόθευτο ήχο. Σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο γκάζι, ο οδηγός νιώθει όλες τις αισθήσεις του να διεγείρονται και μία έκρηξη αδρεναλίνης να τις συνοδεύει.

Η οροφή της DBS Superleggera Volante προσφέρεται σε οκτώ διαφορετικές αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων είναι οι αποκλειστικές Bordeaux Red, Atlantic Blue και Titan Grey. Όσο για την τιμή του αυτοκινήτου, στη Βρετανία ξεκινά από 247.500 λίρες, στη Γερμανία από 295.500 ευρώ και στις ΗΠΑ από 329.100 δολάρια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης