Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η νέα γενιά του supermini της τσεχικής φίρμας αποκαλύπτεται σταδιακά. Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα οχήματα δοκιμών, ανακοινώνοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Τέλη του έτους στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούρια Fabia βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group. Έχει μήκος 4,107 μέτρα, πλάτος 1,78μ., ύψος 1,46μ. και μεταξόνιο 2,56μ. Τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας από πλευράς διαστάσεων και έχει έναν από τους καλύτερους δυναμικούς αεροσυντελεστές (Cd 0,28). 

 

Έως 150 ίππους και με 7άρι κιβώτιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις supermini.

Ριζικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, περιλαμβάνοντας καλύτερης ποιότητας υλικά, μεγάλη κεντρική οθόνη και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, φέρει εννέα αερόσακους κι έναν μεγάλο αριθμό «Simply Clever» εφαρμογών.

Συνολικά υπάρχουν 43 λύσεις στην καμπίνα, μεταξύ των οποίων είναι η αναδιπλούμενη πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού, η ευέλικτη θήκη αποθήκευσης κάτω από το κάλυμμα του χώρου αποσκευών, η επιπλέον υποδοχή USB-C στην πίσω πλευρά του κεντρικού καθρέφτη και οι δύο θήκες αποθήκευσης smartphone στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Όσον αφορά στους κινητήρες, θα υπάρχουν πέντε αποδοτικά σύνολα βενζίνης χωρητικότητας από 1.000 έως 1.500 κ.εκ. και ισχύ από 65 έως 150 ίππους. Μεγάλο και πρακτικό εσωτερικό.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τρικύλινδρο 1.0 TSI Evo απόδοσης 110 ίππων και 200 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό εξάρι κιβώτιο ή το αυτόματο DSG7. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI των 150 ίππων με το στάνταρ DSG κιβώτιο των 7 σχέσεων.

Η νέα Skoda Fabia θα αποκαλυφθεί επίσημα τους επόμενους μήνες. Στην Ελλάδα, θα λανσαριστεί προς τα τέλη του έτους.

 

 

Οι δοκιμές γίνονται στις αυστριακές Άλπεις.

Η Skoda ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις με τη νέα Fabia.

Διαθέτει φώτα LED εμπρός-πίσω από τη βασική έκδοση.

 

Σε 15 μήνες η Skoda έφτιαξε 100.000 μπαταρίες για plug-in μοντέλα

Τετρακίνητη και εκπληκτικά ευρύχωρη η νέα Skoda Octavia Scout

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης