Από τον Σεπτέμβριο του 2017, οπότε και ξεκίνησε η συνεργασία με την CleverShuttle, τα αυτοκίνητα της Toyota έχουν καλύψει στους δρόμους της Γερμανίας περισσότερα από 2,2 εκατ. χιλιόμετρα, μεταφέροντας 567.000 επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, 45 υδρογονοκίνητα Mirai χρησιμοποιούνται από την εταιρεία CleverShuttle ως οχήματα μεταφοράς των πολιτών, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα παραδοσιακά ταξί.

Από αυτά, τα 20 συναντώνται στο Αμβούργο και τα υπόλοιπα στο Μόναχο και τη Στουτγάρδη. Οι πελάτες κάνουν την κράτηση μέσω μιας εφαρμογής από το smartphone, επιλέγοντας τον προορισμό που επιθυμούν. Οι οδηγοί τους παραλαμβάνουν από το σημείο που έχουν δηλώσει και τους μεταφέρουν όπου επιθυμούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εταιρεία που παρέχει αυτήν την υπηρεσία, σε περίπτωση που σε ένα δρομολόγιο υπάρχουν περισσότεροι από δύο πελάτες, τότε το κόστος της μεταφοράς μπορεί να μειωθεί έως και 40% σε σχέση με την τιμή ενός ταξί.

Τα Mirai τροφοδοτούνται με υδρογόνο από τους σταθμούς της H2 MOBILITY. Εκπέμπουν μόνο νερό υπό τη μορφή υδρατμών, έχουν αυτονομία 500 περίπου χιλιομέτρων και είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον, αφού δεν εκπέμπουν ρύπους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης