Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, η Jaguar θα λάβει μέρος με το καινούριο πρωτότυπο μοντέλο της, το Project 7. Το αυτοκίνητο αποδίδει 550 ίππους και έχει τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.

Πρόκειται για ένα on-off μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην F-Type. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με το κάθισμα του συνοδηγού να έχει αντικατασταθεί από ειδική θήκη για το κράνος. Ο αριθμός 7 που φέρει στο πλάι, θυμίζει τις ισάριθμες νίκες της Jaguar στο LeMans από το 1951 έως το 1990, ενώ το μπλε χρώμα προέρχεται από την αγωνιστική D-Type του 1956/1957.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο V8 κινητήρας των 5.0 λίτρων, αποδίδει 550 ίππους και 680 Nm ροπής, με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω του οκτατάχυτου κιβωτίου Quickshift. Για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα., χρειάζεται μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σε μόλις τέσσερις μήνες και όπως ανέφερε ο Global Brand Director της βρετανικής εταιρείας, Adrian Hallmark, οι αισθητικές και τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνει αποτελούν παρακαταθήκη για μελλοντικές δημιουργίες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης