Το ενδεχόμενο παραγωγής μιας νέας έκδοσης του εντυπωσιακού sportcar τεχνολογίας plug-in hybrid, εξετάζει η βαυαρική φίρμα, όπως επιβεβαίωσε επίσημα ο επικεφαλής του τμήματος M Division.

Ο κύριος Franciscus van Meel, ανέφερε πως το project  είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σύντομα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως». Σύμφωνα με τις φήμες ωστόσο, η ισχυρότερη έκδοση του i8 δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο, στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αύξηση της ισχύος, οι μηχανικοί της BMW θα αντικαταστήσουν τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 Twin Power Turbo με ένα τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων, ο οποίος σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ θα αποδίδει περισσότερους από 450 ίππους. Οι επιδόσεις θα είναι σημαντικά βελτιωμένες, με τα 0-100 να έρχονται σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα.

Επίσης, θα αφαιρεθούν τα δύο καθίσματα πίσω και σε ορισμένα τμήματα θα τοποθετηθεί άβαφο carbon. Τέλος, οι όποιες αναβαθμίσεις δεν θα γίνουν από το τμήμα M Division, καθώς η BMW θέλει η σειρά «i» να παραμείνει ένα ξεχωριστό κομμάτι στο group.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης