Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα του εντυπωσιακού πολυτελούς τετραθέσιου σπορ αυτοκινήτου, προσθέτοντας τις εκδόσεις GTS και GTS Sport Turismo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες εκδόσεις τοποθετούνται κάτω από την Panamera Turbo και τροφοδοτούνται από τον V8 4.0 biturbo κινητήρα. Το μοτέρ φέρει φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων (GPF), αποδίδει 460 ίππους και 620 Nm ροπής μεταξύ 1.800 και 4.5000 σ.α.λ., συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το βάρος του αμαξώματος, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 4,1 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του κοντέρ να σταματά στα 292 χλμ./ώρα στην περίπτωση της Panemera GTS και στα 289 χλμ./ώρα στην περίπτωση της Panamera GTS Sport Turismo.

Εκτός από το σύστημα Porsche Traction Management (PTM), τα μοντέλα φέρουν στον βασικό εξοπλισμό ρυθμιζόμενη αερανάρτηση με αυτόματα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ Adaptive Suspension Management (PASM), φρένα με δίσκους 390 χλστ, εμπρός και 365 χλστ. πίσω, sport εξάτμιση, ζάντες 20 ιντσών και το πακέτο Sport Design.

Το εσωτερικό είναι χάρμα ιδέσθαι, με την Porsche να τοποθετεί δερμάτινες επενδύσεις και alcantara σε όλες τις επιφάνειες του σαλονιού, το πακέτο GTS Interior, θερμαινόμενο τιμόνι και το νέας γενιάς head-up display.

Η εμπορική διάθεση των αυτοκινήτων θα ξεκινήσει από τη Γερμανία, με τις τιμές να ορίζονται στα 138.493 ευρώ για την Panamera GTS και στα 141.349 ευρώ για την Panamera GTS Sport Turismo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης