Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Ο δείκτης ατυχημάτων και μάλιστα των σοβαρών τροχαίων ανεβαίνει, αντί να κατεβαίνει. Γινόμαστε ολοένα και περισσότερο θεατές μιας πολύ δυσάρεστης κατάστασης και κάθε λίγο θρηνούμε -κυρίως νέους- ανθρώπους στην άσφαλτο. Η περίοδος είναι έντονα φορτισμένη, λόγω και του πρόσφατου δυστυχήματος του Mad Clip στην παραλιακή, στη Βουλιαγμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει φέτος τη 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» (Σάββατο 16 Οκτωβρίου), σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και ειδικότερα των οδηγών, για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα.

«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Αυτό θα είναι το βασικό μήνυμα που θα προσπαθήσει να περάσει το Ι.Ο.Α.Σ. στον κόσμο, κάτι που φυσικά είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! Κι όμως, ακόμα και σήμερα δεν τηρείται από μεγάλη μερίδα ανθρώπων που βγαίνουν το βράδυ να διασκεδάσουν και δεν υπολογίζουν ούτε τον εαυτό τους μα ούτε και τους συνανθρώπους τους.

Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!Μην πιεις, αν είναι να οδηγήσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προτροπή του Ι.Ο.Α.Σ. προς στις παρέες θα είναι να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό τη βραδιά της εξόδου, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του «οδηγού της παρέας», φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει.

«Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλώς κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία – μη τη χάσεις για ένα ποτό!»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» τονίζει για ακόμα μία φορά την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο στόχος είναι μόνο ένας: Να σωθούν ζωές!

Το Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς», μας συντροφεύει 16 ολόκληρα χρόνιαΑρκετές χιλιάδες οδηγοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο, τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και άλλους θεσμικούς φορείς.

Η  δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη συνδιοργάνωση των Περιφερειών Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας, την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ. και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις.  

Πολύτιμοι συνεργάτες, η Συμμαχία για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στον δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός,  το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Καραμανλή με τον ειδικό εντεταλμένο του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια

Τροχαίο ατύχημα με Μclaren στη Λ. Ποσειδώνος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης