Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα ακόμη μεγάλο «κάστρο» της αυτοκίνησης έπεσε. Μετά τη Ferrari, μια ακόμα ιταλική μάρκα που έγινε παγκοσμίως διάσημη για τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με τους μεγάλους σε χωρητικότητα κινητήρες γυρνάει σελίδα, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού «Direzione Cor Tauri», η Lamborghini θα επενδύσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων της γκάμας της κατά 50%.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας από την Μπολόνια, Stephan Winkelmann, αρχικά θα δούμε την plug-in hybrid έκδοση της ανανεωμένης Urus, το 2023 θα κυκλοφορήσει η αντίστοιχη έκδοση της καινούριας Huracan και έναν χρόνο μετά η επαναφορτιζόμενη υβριδική εκδοχή της διαδόχου της Aventador.

Τα αυτοκίνητα θα φέρουν σύστημα PHEV, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη Ferrari SF90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το επόμενο στάδιο

Όλες οι μάρκες θα εξηλεκτριστούν σταδιακά.

Από τα μέσα της δεκαετίας και μετά θα κάνει την εμφάνισή του το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Lamborghini. Το όχημα αυτό θα τοποθετηθεί στην κορυφή της κατηγορίας του και θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά.

Οι επιδόσεις θα είναι ακόμη καλύτερες.Ο CEO της ιταλικής φίρμας ξεκαθάρισε πως, αν και ηλεκτρικό, το αυτοκίνητο θα ακολουθεί πιστά το DNA της μάρκας, έχοντας εξαιρετική απόδοση και εκπληκτικές επιδόσεις. Αν και δεν επιβεβαιώνεται, πιθανότατα ανήκει στα grand tourer.

Βέβαια, πριν ξεκινήσει ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της, η Lamborghini θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα με παραδοσιακό V12 κινητήρα, αποτίνοντας φόρο τιμής στην πολύχρονη ιστορία της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος διάσημος ποδοσφαιριστής αγόρασε τη Lamborghini των 740 ίππων;

Η Lamborghini Urus έπιασε τα 298 χλμ./ώρα πάνω σε πάγο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης