Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης
 
Δεκαπέντε χιλιάδες εργαζόμενοι στην  SEAT S.A σταμάτησαν για μια ώρα την εργασία τους και συμμετείχαν στον εορτασμό «Ημέρας της Γης». Η εταιρεία με τη συμμετοχή των εργαζομένων που πήραν μέρος στον εορτασμό, υλοποίησε το #Project1Hour.

Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης στο παγκόσμιο project του Ομίλου Volkswagen για τη βελτίωση της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για μια ώρα οι 15.000 εργαζόμενοι σταμάτησαν τις εργασίες τους και συζήτησαν τους τρόπους πως μπορούν να συμβάλλουν  στη βελτίωση της κλιματικής αλλαγής . ‘

Έμπειροι μηχανικοί που συνεργάζονται στενά με ερευνητές έκαναν τις προτάσεις τους για τη μείωση των εκπομπών CO2. Πρότειναν συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να ενσωματωθούν στη δική τους καθημερινή ρουτίνα, τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στην προσωπική τους ζωή.

Οι 15.000 εργαζόμενοι της SEAT S.A. προσχώρησαν στους 660.000 εργαζομένους του Ομίλου στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής προκειμένου να επιτύχουν πραγματικές αλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας της Γης, όλοι οι εργαζόμενοι της SEAT S.A. σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους για μια ώρα, στο γραφείο, στο σπίτι μέσω τηλεργασίας και στη γραμμή παραγωγής . Πήραν  μέρος στο #Project1Hour  για μια ώρα εποικοδομητικής επικοινωνίας  για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μπορεί να σκέφτεστε ότι ο στόχος είναι αρκετά μακρινός. Ωστόσο είναι υπαρκτός. Στον Όμιλο της VW υπάρχει η δέσμευση για ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050.
Η αρχή της υλοποίησης των μακροπρόθεσμων  δεσμεύσεων έχει ξεκινήσει με τα ηλεκτροκίνητα  και βιώσιμα οχήματα, με την μη χρήση χαρτιού, την αποφυγή εμφιαλωμένου νερού, την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την εγκατάσταση οικιακών ηλιακών συλλεκτών, μείωση αεροπορικών ταξιδιών ή ακόμη και με τη μείωση κατανάλωσης κρέατος.

Για τη συγκεκριμένη ημέρα ο  Πρόεδρος της SEAT S.A. Wayne Griffiths δήλωσε ότι :
«Ως ηγετική εταιρεία στον κλάδο, έχουμε σαφή ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον. Ο στόχος μας είναι σταθερός: θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας και να είμαστε μια ουδέτερη εταιρεία CO2 έως το 2050. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να κινηθούμε προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Στη SEAT S.A. έχουμε ήδη πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και διενεργούμε τον μετασχηματισμό της εταιρείας και των εμπορικών σημάτων SEAT και CUPRA προς τον εξηλεκτρισμό. Στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε τον βιομηχανικό, τεχνολογικό και βιώσιμο μετασχηματισμό της Ισπανίας και να θέσουμε τη χώρα σε ηλεκτρικούς τροχούς».

Και συνέχισε: «Με το #Project1Hour, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την παγκόσμια ευαισθητοποίηση, ώστε ολόκληρη η εταιρεία, μαζί με τους 15.000 υπαλλήλους, να προχωρήσουμε στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη και να επιτύχουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους νέους».

Ο  SEAT S.A. Vice-president for Human Resources, Xavier Ros, θεώρησε ότι η  πρωτοβουλία #Project1Hour είναι μια  θαυμάσια ευκαιρία για κάθε έναν από τους εργαζόμενους της εταιρείας να αποτελέσει άμεσα μέρος ενός κοινού στόχου με την κοινωνία, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η δέσμευση

Έως το 2050 η SEAT S.A. δεσμεύεται για την υλοποίηση των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Στόχος είναι  η εταιρία να γίνει  ουδέτερη CO2 και να υλοποιηθεί το Move to ZERØ για να προστατεύσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης