Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Όμιλος Volkswagen προσφέρθηκε να πληρώσει τους υπαλλήλους του εργοστασίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στη Ρωσία, εάν παραιτηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής συναρμολογούνται τα Taos, Skoda Octavia, Karoq και Kodiaq. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, η VW ανακοίνωσε ότι η παραγωγή στις εγκαταστάσεις του Νίζνι Νόβγκοροντ και στο εργοστάσιό της στην Καλούγκα, θα ανασταλεί μέχρι νεοτέρας και ότι οι εξαγωγές οχημάτων στη Ρωσία παύουν με άμεση ισχύ.

Η Volkswagen δεν κατέχει στην πραγματικότητα το εργοστάσιο του Νίζνι Νόβγκοροντ όπου κατασκευάζονται τα Skoda Octavia, Karoq και Kodiaq, αντ’ αυτού έχει συμβόλαιο με τον όμιλο GAZ για τη συναρμολόγηση των μοντέλων της στο συγκεκριμένο χώρο.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σε περίπου 200 δικαιούχους υπαλλήλους, προσφέρθηκε οικονομική αποζημίωση αξίας έξι μηνών μισθού, συν ιατρική ασφάλιση μέχρι το τέλος του 2022, εάν συμφωνήσουν να σταματήσουν να εργάζονται στο εργοστάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και άλλες μεγάλες εταιρείες αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία. Τον Μάιο, ο Όμιλος Renault υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του 100 τοις εκατό του μεριδίου του στη Renault Ρωσίας της Μόσχας. Πούλησε επίσης το 67,69 τοις εκατό των μετοχών της στην AvtoVAZ στη NAMI, το Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ρωσίας για αυτοκίνητα και κινητήρες. Είναι σημαντικό ότι η συμφωνία επιτρέπει στη Renault να αγοράσει ξανά το μερίδιό της μέσα στα επόμενα έξι χρόνια εάν αποφασίσει ότι θέλει να επιστρέψει στη ρωσική αγορά.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης