Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πέρυσι, πούλησε σε όλο τον κόσμο 9.305.400 νέα αυτοκίνητα. Τα περισσότερα από αυτά μεταφέρθηκαν από τα εργοστάσια του γερμανικού ομίλου προς τους αντιπροσώπους όλων των χωρών μέσω τρένων ή φορτηγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε πλοίο μεταφέρει 3.500 οχήματαΈνας πολύ μεγάλος αριθμός οχημάτων ωστόσο, διακινήθηκε μέσω θαλάσσιων οδών. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα έφθασαν στους κατόχους τους με πλοία.

Η Volkswagen Group Logistics χρησιμοποιεί 11 ναυλωμένα πλοία για αποστολές αυτοκινήτων σε παράκτιες θαλάσσιες οδούς. Τα μήκους 180 μέτρων πλοία, τροφοδοτούνται από έναν κινητήρα θαλάσσης MAN με ισχύ 19.334 PS. Ο όγκος της δεξαμενής καυσίμου είναι 3.500 κυβικά μέτρα. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καύσιμο από λάδια και λίπη

Τα πλοία μεταφέρουν έως 3.500 οχήματα το καθένα και ορισμένα από αυτά χρησιμοποιούν ένα νέο βιοκαύσιμο, το οποίο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Χάρη σε αυτή τη μορφή καυσίμου, που προέρχεται από μεταχειρισμένα φυτικά έλαια από τις βιομηχανίες τροφοδοσίας και τροφίμων, η VW εξοικονομεί συνολικά περίπου 52.000 τόνους CO2 ετησίως.

Τα χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια και άλλα υπολείμματα λαχανικών, άχρηστα απόβλητα πριν από μερικά χρόνια, πλέον μπορούν, μετά από επεξεργασία, να κινήσουν πλοία. Το όνομα του θαυμαστού νέου καυσίμου είναι MR1-100, προερχόμενο κυρίως από μαγειρικά λάδια και λίπη. Αντίστοιχα με τη βενζίνη E10 για αυτοκίνητα, ο αριθμός αντιστοιχεί στην αναλογία στα συστατικά του βιοκαυσίμου που προέρχεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Συνεπώς, το MR1-100 αποτελείται από 100% οργανικά απόβλητα.

Αντιπροσωπεύοντας το 90% των διεθνών μεταφορών, η ναυτιλία είναι η ραχοκοκαλιά του παγκόσμιου εμπορίου. Για το Volkswagen Group, αυτό μεταφράζεται σε αρκετές εκατοντάδες προγραμματισμένες υπηρεσίες και έντεκα συνολικά ναυλωμένα πλοία που κινούνται καθημερινά στους ωκεανούς του κόσμου.

Παράλληλα με το νέο βιοκαύσιμο, η Volkswagen Group Logistics άρχισε να χρησιμοποιεί πλοία που τροφοδοτούνται από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) για τη μεταφορά οχημάτων από την Ευρώπη στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική. Εξοπλισμένα με κινητήρες DualFuel της MAN Energy Solutions, τα πλοία αυτά μπορούν επίσης στο μέλλον να χρησιμοποιούν LNG που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, καθιστώντας τα ακόμη πιο φιλικά για το κλίμα.

 

Το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020

To VW Group πούλησε σε έναν χρόνο 231.600 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης