Έπειτα από την αποζημίωση ρεκόρ των 25 δις δολαρίων που κλήθηκε να δώσει ο γερμανικός όμιλος στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) και στους υπόλοιπους φορείς λόγω του σκανδάλου «dieselgate», τώρα καλείται να αγοράσει πίσω όλα τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το VW Group έχει πληρώσει μέχρι στιγμής το ποσό των 7,5 δις δολαρίων, προκειμένου να αποζημιώσει και να πάρει από τους ιδιοκτήτες τα πετρελαιοκίνητα οχήματα που διαθέτουν το παράνομο λογισμικό.

Μέχρις στιγμής η γερμανική εταιρεία έχει αγοράσει σχεδόν 300.000 αυτοκίνητα, τα οποία έχει αποθηκεύσει σε ειδικούς χώρους σε πολιτείες των ΗΠΑ. Συνολικά έχουν δημιουργηθεί 37 εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, όπως στο Ντιτρόιτ, στην Καλιφόρνια και στη Μινεσότα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της VW, τα οχήματα αποθηκεύονται προσωρινά σε ανοικτούς χώρους, αλλά συντηρούνται συστηματικά, προκειμένου να μην επηρεαστεί η λειτουργικότητά τους.

Το πρόγραμμα εξαγοράς της εταιρείας θα συνεχιστεί μέχρι το 2019 και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αφορά σε 500.000 οχήματα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης