Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία αντικαθιστά τα φορτηγά με τρένα στο δίκτυο μεταφορών των προϊόντων της. 

Με αυτόν τον τρόπο μειώνει σημαντικά τους ρύπους που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα, στη διαδρομή από το εργοστάσιό της στη Γάνδη του Βελγίου έως έναν σταθμό διανομής στη βόρεια Ιταλία, η χρήση τρένων περιόρισε τις εκπομπές CO2 κατά 75%. Σε άλλη διαδρομή, από τη Γάνδη σε έναν δεύτερο σταθμό στην Αυστρία, οι εκπομπές μειώθηκαν κατά περίπου 50%.

Η Volvo επεκτείνει επίσης τη χρήση σιδηροδρομικών μεταφορών στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου κλιματικής δράσης που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία. Σύμφωνα με το σχέδιο, στοχεύει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο σε όλο τον κύκλο ζωής κατά 40% ανάμεσα στο 2018 και το 2025. Αυτό προϋποθέτει μείωση 25% στις λειτουργικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών. 

Το κλιματικό σχέδιο δράσης της εταιρείας αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο φιλόδοξα πλάνα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιλαμβάνει απτές δράσεις εναρμονισμένες με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015, η οποία στοχεύει στον περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Παράλληλα, η Volvo επεξεργάζεται τρόπους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της: στο δίκτυο παραγωγής της, στις ευρύτερες λειτουργίες της, στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και σε επίπεδο ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης