Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την πλήρη ιδιοκτησία των λειτουργιών παραγωγής των εργοστασίων και του δικτύου πωλήσεων στην Κίνα, αναλαμβάνει η σουηδική φίρμα, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με τη μητρική της εταιρεία, Geely Holding.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόκτηση ενός επιπρόσθετου μεριδίου 50% στην Daqing Volvo Car Manufacturing Co., Ltd και στη Shanghai Volvo Car Research and Development Co., Ltd θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της Volvo Cars στην Κίνα, τη μεγαλύτερη της αγορά, και θα μεγιστοποιήσει την έκθεσή της σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη.

Με αυτή τη συμφωνία, η εταιρεία με έδρα το Γκέτεμποργκ θα γίνει η πρώτη μη-κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία με πλήρη έλεγχο στις λειτουργίες της στην Κίνα, δημιουργώντας παράλληλα ένα πιο ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς για τη Volvo Cars και την Geely Holding.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Volvo αναπτύσσεται σημαντικά πιο γρήγορα από τον μέσο όρο της αγοράς στην Κίνα κατά τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα για να διατηρήσει αυτή την τάση της ισχυρής ανάπτυξης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα έχει την πλήρη ιδιοκτησία των εργοστασίων της στην Τσενγκντού και το Ντακίνγκ, στην εθνική εταιρεία πωλήσεων στην Κίνα και στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης στη Σαγκάη.

Οι συναλλακτικές πράξεις θα ολοκληρωθούν σε δύο βήματα, με αρχή το 2022, όταν θα αρθεί η απαίτηση κοινοπραξίας για κατασκευή αυτοκινήτων στην Κίνα. Η τυπική ολοκλήρωση αναμένεται να γίνει το 2023.

Το 2020, η Volvo διέθεσε 166.617 αυτοκίνητα στην Κίνα, αυξάνοντας το μερίδιο της κατά 7,5% σε σχέση με το 2019, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε το όγδοο συνεχές ρεκόρ πωλήσεων στην τοπική αγορά. Κατά το πρώτο μισό του 2021, καταγράφηκε άνοδος 44,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κατά 40,1% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2019.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα επόμενα ηλεκτρικά της Volvo θα έχουν αυτονομία 1.000 χλμ.

Τρομερό ρεκόρ από τη Volvo

Πού πουλάει τα περισσότερα αυτοκίνητα η Volvo;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης