Μια πρωτοποριακή συσκευή που έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των τυφλών και των ατόμων με εξασθενημένη όραση εξελίσσει η ιαπωνική εταιρεία.

Πρόκειται για μια φορητή συσκευή που τοποθετείται γύρω από τους ώμους και βοηθά τους χρήστες να προσανατολίζονται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε κτήρια γραφείων και εμπορικά κέντρα, ή να αναγνωρίζουν στοιχεία της καθημερινότητας, όπως τουαλέτες, κυλιόμενες σκάλες, σκαλιά και πόρτες. Εφοδιάζεται με κάμερες που ανιχνεύουν τον περιβάλλοντα χώρο και επικοινωνούν πληροφορίες μέσω ηχείων ή μοτέρ δόνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός είναι να καλυφθούν τα κενά από τη χρήση μπαστουνιών, σκυλιών και βασικών συσκευών GPS, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν περισσότερα με μεγαλύτερη ελευθερία, ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση.

Το Project BLAID βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ωστόσο είναι ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον, επεκτείνοντας την ελεύθερη κινητικότητα για όλους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, την τοποθεσία ή τις ικανότητες. Η Toyota έχει δοκιμάσει τη συσκευή σε διάφορα άτομα, όπως στον νεαρό, τυφλό άνδρα που παρουσιάζεται στο παρακάτω video.

Για να δείτε τα μοντέλα της Toyota πατήστε εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης