Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς του Golf, το πανίσχυρο hot hatchback με τον πανίσχυρο δίλιτρο κινητήρα και τις εκπληκτικές επιδόσεις, είναι πλέον διαθέσιμο και στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελική ταχύτητα στα 270 χλμ./ώρα.Το καινούριο VW Golf R τοποθετείται στα top class αυτοκίνητα της κατηγορίας και κοστίζει 49.600 ευρώ. Πρόκειται για ένα αυθεντικό σπορ τετράτροχο με δυναμική εμφάνιση και «εκρηκτικές επιδόσεις». Κάτω από το καπό του γερμανικού μοντέλου βρίσκεται ο αναβαθμισμένος 2.0 TSI κινητήρας απόδοσης 320 ίππων και 420 Nm ροπής.

Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα (270 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πακέτο R-Performance).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προγράμματα Race, Special και Drift

Τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης.

Εξοπλίζεται με προηγμένη τετρακίνηση με σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής στον πίσω άξονα, γνωστή ως 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring. Η ισχύς δεν κατανέμεται μόνο μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αλλά και ανεξάρτητα, μεταξύ των δύο πίσω τροχών. Αυτό καθιστά δυνατή την αύξηση της ευελιξίας του αυτοκινήτου, ειδικά στις στροφές.

Η τετρακίνηση του Golf R συνεργάζεται μέσω του Vehicle Dynamics Manager (VDM) με το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) και τον δυναμικό έλεγχο πλαισίου (DCC), επιτυγχάνοντας ακρίβεια και πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

Σε συνδυασμό με το πακέτο R-Performance, που συνοδεύεται με μία αντεστραμμένη πίσω αεροτομή για έξτρα κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα, και ζάντες 19 ιντσών, το hot hatch, διαθέτει εκτός των γνωστών προφίλ οδήγησης (Comfort, Sport, Race και Individual), δύο επιπλέον προφίλ, τα Special και Drift.

Στο «Special», όλες οι παράμετροι του κινητήριου συστήματος έχουν σεταριστεί για το Nordschleife του Nürburgring για ταχύτερους γύρους. Στο «Drift» ανοίγει ένα εντελώς νέο επίπεδο δυναμικής οδήγησης, με τις Τιμή από 49.600 ευρώ.παραμέτρους για τον έλεγχο του ESC (αλλαγή σε ESC Sport) και την κατανομή ισχύος μέσω του συστήματος τετρακίνησης να επιτρέπουν στο Golf R να ολισθήσει ελεγχόμενα, κάνοντας την εμπειρία πίσω από το τιμόνι ακόμα πιο διασκεδαστική.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου με βάση τον κύκλο WLTP είναι στα 7,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 177 γρ./χλμ.

Ημιμπάκετ καθίσματα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα.

Μεγάλα φρένα με μπλε δαγκάνες και ζάντες 19 ιντσών.

Το κουμπί "R" βρίσκεται πάνω στο τιμόνι.

Εκπληκτικά γρήγορο, απόλυτα σταθερό και ακριβές.

 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα και πόσο στη Γερμανία το νέο VW Golf GTI;

Το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020

To Volkswagen Golf eHybrid καίει κάτω από 1 λίτρο καυσίμου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης