Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι το pick-up που ενθουσίασε όσο κανένα άλλο κοινό και κριτικούς. Το όχημα που άλλαξε όσα γνωρίζαμε για τα «αγροτικά», ενσωματώνοντας μοναδικά χαρακτηριστικά και φέροντας την υπογραφή της φημισμένης Από 53.900 ευρώ…αμερικανικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το λανσάρισμά του στις ΗΠΑ, το Jeep Gladiator έφθασε στην Ευρώπη και φυσικά στη χώρα μας, με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία να ανακοινώνει τις διαθέσιμες εκδόσεις και τις τιμές.

 

Μοναδικό 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καρότσα χωρούν αντικείμενα με μήκος πάνω από ενάμισι μέτρο.

Αισθητικά παραπέμπει στο εμβληματικό Wragler, εντυπωσιάζοντας με τις αναλογίες του. Τα έντονα φτερά, οι πολύ μικροί πρόβολοι και η επιβλητική μάσκα με τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας full-LED δίνουν το στίγμα. Την εικόνα συμπληρώνει ο στιβαρός χώρος φόρτωσης μήκους 1,53 μέτρων, ο οποίος διαθέτει ειδική προστατευτική επίστρωση, καθώς και πτυσσόμενο κάλυμμα για την προστασία του φορτίου.

Το Gladiator είναι το μοναδικό pick-up όπου ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει με απλές κινήσεις και χωρίς ειδικά εργαλεία τμήματα του αμαξώματος, όπως είναι η οροφή και οι πόρτες, για απόλυτη επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να κατέβει το παρμπρίζ, όπως γινόταν και στο αυθεντικό Willys

Η αδιάβροχη καμπίνα των επιβατών είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικά υλικά και ικανή να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες ακόμα και όταν έχουν αφαιρεθεί τα τμήματα του αμαξώματος. Τα καθίσματα αναδιπλώνονται, παρέχοντας επιπλέον χώρο φόρτωσης.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται κάθε στοιχείο άνεσης και ασφάλειας, από αυτόματο κλιματισμό έως σύστημα πολυμέσων Uconnect με οθόνη αφής και δυνατότητα mirroring, αποσπώμενο αδιάβροχο ηχείο Bluetooth και κάμερα.

 

8άρι κιβώτιο και 264 ίπποι

Σύγχρονο, πρακτικό και στιβαρό το εσωτερικό του pick-up της Jeep.

Για την κίνηση του Gladiator φροντίζει ένας σύγχρονος V6 diesel κινητήρας 3.0 λίτρων. Το μοτέρ αποδίδει 264 ίππους και 600 Nm ροπής, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και διαθέτει υδρόψυκτο Turbo μεταβλητής γεωμετρίας, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, αλουμινένια πιστόνια, αλλά και σφυρήλατο στροφαλοφόρο για μέγιστη αντοχή και απόδοση.

Η ελκτική ικανότητα αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 2.271 κιλών, με το πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης Selec-Trac 4×4 να έχει δυνατότητα επιλογής κίνησης στους πίσω ή και στους 4 τροχούς, κοντές σχέσεις, πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης («μπλοκέ») και εμπρός και πίσω άξονες Dana 44.

Το pick-up της Jeep μπορεί να πάει κυριολεκτικά παντού, να υπερβεί τα πιο δύσκολα εμπόδια και να περάσει ποτάμι με ύψος νερού έως 76 εκατοστά.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εκδόσεων εξοπλισμού (Sport , Overland και 80th Anniversary). Οι τιμές ξεκινούν από 53.900 ευρώ, με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία να προσφέρει εργοστασιακή εγγύηση 4 ετών και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

 

 

Jeep Gladiator: Το απόλυτο pick-up

Το αξεσουάρ που κάνει τη διαφορά στο Jeep Gladiator

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Jeep Wrangler

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης