Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πλήρως αναβαθμισμένο, με ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση, hi-tech χαρακτηριστικά, πλούσιο εξοπλισμό και αποδοτικούς κινητήρες, το ανανεωμένο i30 βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Hyundai.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοφιλές hatchback προσφέρεται σε εννέα χρώματα (Dark Night, Silky Bronze, Sunset Red, Polar White, Phantom Black, Engine Red, Stellar Blue, Platinum Silver και Olivine Grey), με ζάντες 16, 17 και 18 ιντσών.
Για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο στις σπορ εκδόσεις N Line, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των αμαξωμάτων hatchback και fastback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν υψηλότερης ποιότητας υλικά και νέα διακοσμητικά. Βελτιώσεις έγιναν στη θέση οδήγησης, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να αλλάζει απόχρωση ανάλογα το προφίλ: Μπλε για το Normal mode, πράσινο για το Eco mode και πορτοκαλί για το Sport mode.

Η στάνταρ οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών συνοδεύεται από κάμερα οπισθοπορείας, είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay και ενσωματώνει πληθώρα εφαρμογών και λειτουργιών συνδεσιμότητας.

Όσον αφορά στους κινητήρες, υπάρχει ο εξαιρετικός 1.000άρης T-GDI βενζίνης με τους 120 ίππους, 1.6 diesel των 136 ίππων και ο νέος 1.5 T-GDI απόδοσης 160 ίππων. Όλοι συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και το πρωτοποριακό κιβώτιο Intelligent Manual Transmission (iMT) για μεγαλύτερη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Εναλλακτικά, τα μοτέρ φέρουν και το αυτόματο 7-DCT.

Επίσης προσφέρεται και ο καινούριος 1.5 DPi με τους 110 ίππους και το εξάρι μηχανικό κιβώτιο.

Το i30 διαθέτει το κορυφαίο πακέτο τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού στην κατηγορία του. Η Hyundai το έχει εξοπλίσει με τα συστήματα ADAS (Advanced Driver Assistance), περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τα:

• Lane Following Assist (LFA- σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου  στο κέντρο της λωρίδας)
• Rear Collision-avoidance Assist (RCA)
• Leading Vehicle Departure Alert (LDVA- απόκλιση πορείας προπορευόμενου οχήματος)
• Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA- σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου)
• Forward Collision-Avoidance Assist (FCA- σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης) – [Νέο] τώρα με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών  
• Driver Attention Warning (DAW- προειδοποίηση κόπωσης οδηγού)
• High Beam Assist (HBA)
• Intelligent Speed Limit Assist (ISLA- έξυπνο σύστημα υποβοήθησης ορίου ταχύτητας)
• Lane Keep Assist System (LKA- υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας).

Οι τιμές ξεκινούν από 16.590€ και φθάνουν έως τα 27.190€ στην top fastback έκδοση.

 

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου i30

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης