Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Διαθέσιμες προς παραγγελία είναι στην Ελλάδα οι ανανεωμένες εκδοχές των μοντέλων Giulia και Stelvio της Alfa Romeo με το εμβληματικό λογότυπο Quadrifoglio Verde.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο το sport sedan όσο και το SUV, φέρουν μια σειρά αναβαθμίσεων, κυρίως στον τομέα της εργονομίας και της συνδεσιμότητας. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V6 2.9 bi-turbo κινητήρας βενζίνης απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και η ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω  του αποκλειστικού συστήματος τετρακίνησης Q4. Και στις δύο περιπτώσεις το πίσω διαφορικό Torque Vectoring εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση, αλλά και ευελιξία, ενώ η ανάρτηση AlfaLink, η κεντρική μονάδα ελέγχου CDC και το σύστημα DNA PRO -που προσφέρει και το πρόγραμμα RACE- συμπληρώνουν το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο των δύο μοντέλων.

Οι κορυφαίες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα για τη Giulia QV και 3,8΄΄ για τη Stelvio QV) συνοδεύονται από ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού. Στο εσωτερικό τοποθετήθηκε νέο σύστημα πολυμέσων, με την οθόνη αφής 8,8 ιντσών να φέρει γραφικά και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quadrifoglio, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo και άλλα στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου.

Όσον αφορά στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) αυτά περιλαμβάνουν τα:

Lane Keeping Assist (ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας)
Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας)
Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας)
Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο)
 Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης)

Οι τιμές διαμορφώνονται στα 123.500€ για τη Giulia QV και στα 130.000€ για την Stelvio QV. Τα οχήματα καλύπτονται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ή  200.000 χλμ. και πενταετές πρόγραμμα συντήρησης. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης