Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η χρονιά για την περιβόητη αμερικανική φίρμα. Το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Tesla κατέγραψε ρεκόρ παραγωγής και πωλήσεων, προκαλώντας τον θαυμασμό ακόμη και των ανταγωνιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάρτιο στην Ελλάδα πουλήθηκαν 164 Tesla Συγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα το Palo Alto της Καλιφόρνια, παρέδωσε το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2021, σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, 184.400 αυτοκίνητα, σημειώνοντας άνοδο 2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα best seller μοντέλα της μάρκας είναι τα Model 3 και Model Y, καθώς τα επέλεξαν 182.780 οδηγοί. Τα υπόλοιπα 2.020 άνηκαν στις σειρές των Model S και Model X.

Παράλληλα, η Tesla αύξησε και την παραγωγική της ικανότητα. Στο ίδιο διάστημα βγήκαν από τα εργοστάσια της 180.338 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό είναι πως όλα άνηκαν στις οικογένειες των Model 3 και Model Y, αφού τα Model S και Model X δεν συμμετείχαν στην παραγωγή, λόγω της επικείμενης ανανέωσής τους.

Εδώ, αξίζει να τονίσουμε κάτι πολύ σημαντικό που αφορά την Ελλάδα. Οι πωλήσεις της Tesla εκτοξεύθηκαν τον Μάρτιο στη χώρα μας, με την εταιρεία να λαμβάνει 164 παραγγελίες, την στιγμή που όλο το 2020 είχε πουλήσει μόλις 22. Κι όλα αυτά χωρίς να έχει ούτε ένα κατάστημα, παρά μόνο on line shop.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ποια αυτοκίνητα επιλέγεις ταχύτητες από την οθόνη;

Πόσα Tesla κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης