Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το πλάνο των Geely και Daimler για την αναγέννηση της smart προχωρά κανονικά. Ο κινεζικός όμιλος, ο οποίος κατέχει το 50% της smart, έχει αναλάβει τη δημιουργία του νέου μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ μεγάλη μπαταρία και αυτονομία.Το αυτοκίνητο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σε μορφή προπαραγωγής το φθινόπωρο, στο πλαίσιο της έκθεσης του Μοναχού – αντικαθιστά αυτή της Φρανκφούρτης. Ανήκει στην κατηγορία των compact SUV και βασίζεται στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely.

Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2022. Θα είναι διαθέσιμο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα, αγορά ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχημένη πορεία της μάρκας.

Το όχημα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό έχοντας μια  μπαταρία χωρητικότητας 70 KWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως τα 500 χιλιόμετρα. Θα εξοπλίζεται με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και, όπως παρατηρούμε από τα επίσημα σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, έχει ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του smart, Gorden Wagener, κάνει λόγο για ένα κομψό, νεανικό και ώριμο αυτοκίνητο με έντονα τα στοιχεία του lifestyle. Το αμάξωμα έχει μυώδεις γραμμές, μεγάλους τροχούς, αρκετά επιθετική μάσκα και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε κινεζικά χέρια το 50% της smart

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης