Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, μέσω του οποίου προσφέρεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να προτείνουν ιδέες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των διαδικασιών της καθημερινότητάς τους, αποδείχθηκε εξαιρετικά προσοδοφόρο για την ισπανική μάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Seat προσκαλεί κάθε χρόνο τους υπαλλήλους να πουν την άποψή τους σχετικά με οποιαδήποτε πτυχή του εργασιακού περιβάλλοντος. Οι προτάσεις υποβάλλονται σε μια ψηφιακή πλατφόρμα και αναλύονται από ειδικούς.

Πέρυσι, κατατέθηκαν περισσότερες από 3.000 ιδέες, με τις 850 εξ αυτών να εφαρμόζονται. Οι προτάσεις που εφαρμόστηκαν επέφεραν εξοικονόμηση 7,2 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια του 2020. Μάλιστα, τα 900.00 ευρώ, επέστρεψαν υπό μορφή επιβράβευσης στους δημιουργούς.

Οι ιδέες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξοικονόμησης, αφορούσαν στους τομείς της Παραγωγής και ειδικά στο «Sheet Metal Work», καθώς και στους τομείς Ενέργειας, Εγκαταστάσεων και Logistics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Seat Ideas

Κατά την επιλογή των καλύτερων προτάσεων, λαμβάνονται υπόψη κριτήρια όπως η συμβολή της αξίας τους και η δυναμική τους για οικονομική εξοικονόμηση.

Ταυτόχρονα, οι ιδέες που δεν επιφέρουν άμεσα απτά οφέλη αλλά μπορούν να εφαρμοστούν λόγω της πρωτοτυπίας τους σε άλλη πτυχή, επανατοποθετούνται με στόχο την προστιθέμενη αξία τους σε άλλες προτάσεις.

Στον τομέα «βιωσιμότητα, τεχνολογία και αλγόριθμοι στη Βιομηχανία 4.0», η πρόταση που επέφερε τη 900.000 μπόνους πήραν οι εργαζόμενοιμεγαλύτερη εξοικονόμηση, ήταν ο σχεδιασμός ενός αλγορίθμου ειδοποίησης που ενισχύει το σύστημα παραδόσεων ανταλλακτικών JIT (Just In Time).

Επίσης, ξεχώρισαν οι ιδέες για την αντικατάσταση αντλιών λαδιού από αντλίες κενού χωρίς εκπομπές στα συστήματα ψύξης των εγκαταστάσεων παραγωγής, καθώς και η εισαγωγή ενός νέου αλγορίθμου κατά τη διαδικασία συντήρησης, που δίνει προτεραιότητα στη χρήση νερού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες,  σε αντίθεση με την προγενέστερη χρήση, που λειτουργούσε ανά ώρα.

Πόσο καίει το νέο Seat Leon με φυσικό αέριο;

To SUV της Seat που καίει κάτω από 2 λίτρα καυσίμου στα 100 χιλιόμετρα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης