Η Seat κάνει τεστ σε όλους τους εργαζομένους

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 12:22
Η Seat κάνει τεστ σε όλους τους εργαζομένους

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου, η ισπανική εταιρεία θα θέσει εκ νέου σε λειτουργία τη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στο Martorell. Η επανεκκίνηση θα γίνει σταδιακά και με απόλυτη ασφάλεια.

Επίσης η Seat θα πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα διαγνωστικά τεστ PCR στους εργαζομένους στην προσπάθεια να εντοπίσει τυχόν κρούσματα του ιού Covid-19 και να αποφύγει τη διασπορά σε περίπτωση που κάποιος από τους υπαλλήλους νοσεί.

Τα τεστ έχουν ήδη ξεκινήσει στη μονάδα του Martorell, στο κέντρο Seat Barcelona και στις εγκαταστάσεις Seat Componentes.

Γίνονται από κινητή μονάδα εργαστηρίου, διαπιστευμένη από το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας και τη διαδικασία συντονίζει το Seat Medical Service, η ιδιωτική ιατρική υπηρεσία της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Συνολικά θα ληφθούν και θα εξεταστούν περισσότερα από 15.000 δείγματα.

Όσον αφορά στην παραγωγή, ο ρυθμός θα αυξάνεται σταδιακά, με μειωμένες βάρδιες και περιορισμένο προσωπικό σε πρώτη φάση.

Για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των ανθρώπων που απασχολούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού, η Seat έχει καταστρώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 11 Μαΐου, στο εργοστάσιο του Martorell όπου κατασκευάζονται τα Ibiza, Arona, Leon και Audi A1, θα λειτουργεί μία βάρδια με δυναμική 325 οχημάτων την ημέρα.

Στη συνέχεια θα μπει και η δεύτερη βάρδια, με την παραγωγή να αυξάνεται στα 650 αυτοκίνητα ημερησίως, και από τον Ιούνιο θα υπάρξει φουλ παραγωγικότητα, αν φυσικά πάνε όλα καλά σχετικά με τον κορωνοϊό και υπάρχει η ανάλογη ζήτηση.  

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 12:25