Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, η παραγωγή αυτοκινήτων αρχικά σταμάτησε εντελώς, και η τωρινή επανεκκίνηση της φαίνεται πως είναι ένα κακόγουστο αστείο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ρώσοι μπορεί να έβαλαν πάλι μπρος τις μηχανές παραγωγής σε εργοστάσια αυτοκινήτων και να παρουσίασαν το νέο Lada Granta Classic, όμως λόγω των ελλείψεων εξαρτημάτων, το αυτοκίνητο δεν διαθέτει ούτε τα πλέον απαραίτητα. 

Το Lada Granta Classic του 2022 αποτελεί πραγματικά σκιά του προηγούμενου εαυτού του, καθώς στερείται τόσο το ABS, όσο και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας αλλά τους προεντατήρες ζωνών ασφάλειας. Σαν να μην ήταν ήδη αρκετά κακό, ο κινητήρας που τροφοδοτεί το όχημα δεν συμμορφώνεται πλέον με τους κανονισμούς Euro 5 –οι οποίοι ήταν ήδη ξεπερασμένοι– αλλά ανήκει στην κατηγορία Euro 2. Μάλιστα το σύνολο είναι 1.600κ.εκ. απόδοσης 90 ίππων και συνεργάζεται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν, υποσχόμενο κατανάλωση στα 6.5 λτ./100χλμ.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου το αυτοκίνητο διαθέτει: κεντρικό κλείδωμα, 4 ηχεία, φώτα ημέρας, υπολογιστή ταξιδιού, 14άρες ζάντες και βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX.  Φυσικά εκεί που ποντάρει η εταιρία είναι στην τρομερά χαμηλή τιμή του μοντέλου, η οποία μετριέται στα 11.500 ευρώ και είναι κατά σχεδόν 2.000 ευρώ φθηνότερη από το απερχόμενο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μοντέλο με τόσο σοβαρές ελλείψεις στην Ευρώπη δεν θα περνούσε ποτέ στην παραγωγή και στην διάθεση του κοινού, στην Ρωσία όμως θέλει να γίνει το επόμενο best seller και να εκκινήσει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία.  
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης