Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Η πρώτη δημόσια  βόλτα για το ηλεκτροκίνητο Nissan Ariya έγινε στους δρόμους του Μονακό. Το αμιγώς ηλεκτρικό  coupé crossover ταίριαξε απόλυτα με το σκηνικό του Πριγκηπάτου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη «εμφάνιση» έγινε  λίγες ώρες πριν ξεκινήσει  ο αγώνας με τη Formula E. Η ομάδα της Nissan Formula E συνδέει έντονα την αγωνιστική δράση της με τα επιβατικά της EVs. Για τον λόγο αυτό,  για τη σεζόν 2020/2021, η ομάδα έδωσε συμβολικά στο μονοθέσιο No. 22 το όνομα του LEAF και στο αντίστοιχο No. 23 το όνομα του  Ariya.

Μπορεί το ηλεκτροκίνητο Nissan Ariya  να κινείται αθόρυβα, ωστόσο στο πέρασμά του έκανε αρκετό… θόρυβο. Δεν πέρασε απαρατήρητο. Συζητήθηκε και σχολιάστηκε. 

Άλλωστε στο εμβληματικό Circuit de Monaco όλοι έχουν κάποια σχέση με τα αυτοκίνητα και γνωρίζουν πολύ καλά τα νέα μοντέλα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ariya συνδυάζει  ισχυρές επιδόσεις  με προηγμένες  τεχνολογίες .Έχει έναν ιδιαίτερα μοντέρνο σχεδιασμό που αντικατοπτρίζει το  ηλεκτρικό μέλλον της Nissan. Έχει προηγμένη τεχνολογία με ανταγωνιστικό εύρος χωρητικότητας μπαταρίας. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης e-4ORCE είναι μοναδικό.
Η στρατηγική ηλεκτροκινητικότητας της Nissan βασίζεται  στη μεγάλη εμπειρία της στα EVs.

Για μια δεκαετία γίνονταν  έρευνες  και οι γνώσεις  από το μηχανοκίνητο αθλητισμό αξιοποιήθηκαν. Από την τεχνολογία μέχρι και την αντοχή.Το θετικό αποτέλεσμα φάνηκε αμέσως  στην πρώτη κιόλας βόλτα στην  απαστράπτουσα  Γαλλική Ριβιέρα.

Ο Arnaud Charpentier, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Προϊοντικού Σχεδιασμού και Τιμολόγησης της NissanAMIEO δήλωσε σχετικά:

«Η οδήγηση του Ariya στους δρόμους του Μονακό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας e-4ORCE. Το Ariya είναι η επιτομή της καινοτομίας της Nissan στην ηλεκτρική κινητικότητα και αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή στο επόμενο κεφάλαιο της Nissan για τα ηλεκτρικά οχήματα».

Οι Γάλλοι αν και αποφεύγουν οτιδήποτε  έρχεται εκτός συνόρων τους,για το Ariya έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Για την Ευρώπη υπάρχουν πέντε διαθέσιμες εκδόσεις.
Όπως και να έχει υπάρχει μια στροφή του κόσμου που αγωνιά για το αύριο και σε γενικές γραμμές δεν  κρύβει τον ενθουσιασμό του για τα ηλεκτρικά οχήματα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης