Εξαιρετικά ανθεκτική, ελαφριά και ικανή να αντέχει σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 1.000 βαθμούς Κελσίου. Η νέα οκταπίστονη δαγκάνα τιτανίου της Bugatti Chiron χαρακτηρίζεται ως θαύμα της αυτοκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Για να αναπτυχθεί πλήρως απαιτούνται περίπου 45 ώρες. Το μήκος της δαγκάνας ανέρχεται στα 41 εκατοστά, το πλάτος στα 21 εκ. και το ύψος στα 13,6 εκ. Όσο για το βάρος, είναι μόλις 2,9 κιλά.

Εξελίχθηκε σε συνεργασία με το γερμανικό ινστιτούτο Laser Zentrum Nord of Hamburg του ερευνητικού οργανισμού Fraunhofer. Οι μηχανικοί και επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν εκτυπωτή ισχύος 400 W και σκόνη τιτανίου που ψεκάστηκε σε 2.213 στρώματα μέχρι η δαγκάνα να πάρει την τελική μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκπληκτικό αυτό εξάρτημα θα τοποθετηθεί στα εμπρός φρένα της Chiron αφότου ολοκληρωθούν οι δοκιμές εξέλιξης, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές αλουμινένιες δαγκάνες. Αντέχει δύναμη 125 κιλά ανά 1 τετραγωνικό χιλιοστό και δεν επηρεάζεται ούτε όταν ο δίσκος πάρει φωτιά έπειτα από διαδοχικά φρεναρίσματα σε ταχύτητες άνω των 370 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης