Το αυτοκίνητο το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες ευρωπαϊκές προτάσεις στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών, παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο η Lexus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, πρόκειται για τον προπομπό της επόμενης limo παραγωγής, ενσωματώνοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και υιοθετώντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «L-finesse»  της μάρκας. Το πρωτότυπο LF-FC ακολουθεί περισσότερο το προφίλ ενός premium coupe και λιγότερο την αισθητική μιας κλασικής limo, έχοντας μεγάλη διχτυωτή μάσκα, τεράστιους αεραγωγούς και επιθετικά LED φωτιστικά σώματα.

Την ίδια σχεδίαση ακολουθούν και τα πίσω φώτα, οι ζάντες 21 ιντσών είναι από ενισχυμένο με πλαστικό ανθρακόνημα, με την κυρτή οροφή να αναδεικνύει τη βασική γραμμή των τετράθυρων coupe. Το σαλόνι στο εσωτερικό είναι εντυπωσιακό, με την κεντρική κονσόλα να υποστηρίζει το χειρισμό λειτουργιών με κινήσεις των χεριών. Κάθε τμήμα της καμπίνας είναι ντυμένο με δερμάτινη ταπετσαρία ανιλίνης, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, από αυτόνομη οδήγηση έως αναγνώριση κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζει ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υψηλής απόδοσης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Οι δεξαμενές υδρογόνου είναι διατεταγμένες σε «Τ» για να διατηρούν τη βέλτιστη κατανομή του βάρους εμπρός και πίσω, με τη δύναμη να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Ο πρόεδρος της Lexus, Tokuo Fukuichi, ανέφερε στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας ότι το LF-FC concept εκφράζει το προοδευτικά πολυτελές και υψηλής τεχνολογίας όραμα ενός όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, προκαλώντας φορτισμένα συναισθήματα με το ξεχωριστό design.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης