Απομιμήσεις επώνυμων παπουτσιών, ρούχων, τσαντών και γυαλιών ηλίου κυκλοφορούν παντού. Από τις στάσεις του μετρό έως διάφορες συνοικίες. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο διάστημα τα προϊόντα «μαϊμού» έχουν επεκταθεί και στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα, η Porsche έχει συστήσει ένα ειδικό τμήμα ερευνητών ώστε να εντοπίζει άμεσα τις απομιμήσεις που αφορούν στο λογότυπό της.

Το 2018, οι ερευνητής της γερμανικής φίρμας σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές κατέσχεσαν 200.000 τέτοια προϊόντα, αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα 33.000 ήταν εξαρτήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, δηλαδή καπάκια για τις ζάντες και το τιμόνι, δισκόφρενα, αερόσακοι και φανάρια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, όλα αυτά είναι μη αυθεντικά προϊόντα που δεν έχουν περάσει τους απαιτούμενους ελέγχους. Τα περισσότερα προέρχονται από την Κίνα και κατασκευάζονται σε αυτοσχέδια εργαστήρια. Βέβαια, υπάρχουν και οργανωμένες επιχειρήσεις που λειτουργούν με υψηλά στάνταρ, κατασκευάζοντας ακριβείς απομιμήσεις.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης