Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αν και δραστηριοποιείται στον χώρο των τεσσάρων τροχών μόλις 12 χρόνια, η Rimac Automobili έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις, αποκτώντας συνεργασίες με πολύ μεγάλους κατασκευαστές. Η εταιρεία του νεαρού Mate Rimac ιδρύθηκε το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Porsche επενδύει συνεχώς στην κροατική εταιρεία, η οποία φέτος αναμένεται να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό hypercar απόδοσης 1.914 ίππων, το C-Two.

Η Porsche, η οποία το 2018 απέκτησε το 10% της Rimac και έναν χρόνο αργότερα αύξησε το μερίδιό της κατά 5,5%, πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει άλλα 70 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία του Mate Rimac, κατέχοντας πλέον το 24% των μετοχών.

Όπως ανέφερε ο Lutz Meschke, αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche AG, οι Κροάτες εμπνέουν με τις καινοτόμες ιδέες τους, αναπτύσσουν εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας, προηγμένα κινητήρια σύνολα, μπαταρίες και συστήματα που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Rimac θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς προμηθευτές της Porsche σε εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας. Ως αντάλλαγμα, θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία του συνεργάτη της όσον αφορά στην παραγωγή και εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο 33χρονος Mate Rimac, ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας, έκανε λόγο για μια σπουδαία συνεργασία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η εταιρεία παραμένει τελείως ανεξάρτητη.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε για συνεργάτη μια εταιρεία όπως η Porsche. Τα projects μας όμως θα παραμείνουν ξεχωριστά, γεγονός που μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε και με άλλους κατασκευαστές. Με την Porsche αναπτυσσόμαστε περισσότερο, κάτι που είναι επωφελές για τους πελάτες μας» δήλωσε ο νεαρός επιχειρηματίας.

Ίδρυσε την εταιρεία στα 21 του χρόνια

Ο Mate ποζάρει με το hypercar των 1.914 ίππων.

Λαμπρό μυαλό και σπουδαίος επιχειρηματίας, όπως αποδείχθηκε, ο Mate ίδρυσε τη Rimac Automobili το 2009, σε ηλικία 21 ετών, ενώ σπούδαζε στο πανεπιστήμιο.

Είχε ως όραμα από μικρός να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η εταιρεία του έχει έδρα στη Sveta Nedelja, μια περιοχή λίγο έξω από το Ζάγκρεμπ και αυτή τη στιγμή απασχολεί 1.000 ανθρώπους.

Η εταιρεία σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει EV οχήματα και eBike. Επιπλέον προμηθεύει συστήματα σε αρκετούς γνωστούς κατασκευαστές, όπως σε Hyundai, KIA, Aston Martin και Koenigsegg.

Το εργατικό δυναμικό της Rimac ξεπερνά τα 1.000 άτομα.

H έκδοση παραγωγής του C-Two θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

Ο πρωταθλητής της F1, Nico Rosberg, είναι από τους πρώτους που θα παραλάβουν το C-Two.

 

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό hypercar των Κροατών

Η ανάρτηση του ηλεκτρικού hypercar των 1.914 ίππων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης