Το απόλυτο cabrio αυτοκίνητο, το πιο άνετο, πολυτελές και φυσικά πιο ακριβό τετράτροχο παραγωγής, το οποίο ονομάζεται Dawn (Αυγή στα ελληνικά), παρουσίασε η Rolls-Royce.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική φίρμα το χαρακτηρίζει ως «το μόνο αληθινό σύγχρονο τετραθέσιο υπερ-πολυτελές και ήσυχο αυτοκίνητο του κόσμου». Παρότι πρόκειται για την ανοικτή εκδοχή της Wraith, το 80% του αμαξώματος έχει τροποποιηθεί, προς όφελος της οδηγικής απόλαυσης και της ακαμψίας.

Η υφασμάτινη οροφή ανοίγει και κλείνει σε 20 δευτερόλεπτα με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα. Η λειτουργία του μηχανισμού είναι εντελώς αθόρυβη και σύμφωνα με την RR, το αυτοκίνητο προσδίδει την ίδια κομψότητα και ρομαντισμό, άσχετα αν η οροφή είναι ανοικτή ή κλειστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του αμαξώματος είναι 5.285 χλστ., το πλάτος 1.947 χλστ. και το ύψος 1.502 χλστ., με το μεταξόνιο να ξεπερνά τα 3,1 μέτρα. Η Dawn ζυγίζει 2.560 κιλά, φέρει καινούργια ανάρτηση και τροφοδοτείται από τον V12 6,6 biturbo κινητήρα, απόδοσης 570 ίππων και 780 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Στην καμπίνα τα επίπεδα άνεσης είναι τύπου business class, υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, με την ποιότητα να είναι εξαιρετική. Το δέρμα, το ξύλο και το αλουμίνιο συνδυάζονται αρμονικά, με τους επιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα συστήματα άνεσης.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης