Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Peugeot ανακοίνωσε πως από το 2030, στην αγορά της Ευρώπης θα είναι διαθέσιμα μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Κάτι που δεν θα ισχύσει για τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη όπου οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα προσφέρονται κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η CEO της Peugeot Linda Jackson σε πρόσφατη συνέντευξη της δήλωσε πως η γαλλική φίρμα θα προσφέρει στην αγορά της Ευρώπης αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030. Οι πελάτες όμως σε άλλες αγορές θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε κινητήρες εσωτερικής καύσης όπως σήμερα. 

Εκτός από τα ήδη ηλεκτρικά Peugeot e-208 και Peugeot e-2008 η γκάμα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα εμπλουτιστεί με τα νέα και επίσης αμιγώς ηλεκτρικά 308 και next generation 3008. Για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, το σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν οι νέες πλατφόρμες, STLA Small, Medium και Large πάνω στις οποίες θα βασιστούν τα επερχόμενα μοντέλα της. (πλατφόρμες που μπορούν να υποστηρίξουν και κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικούς).

Φυσικά η Peugeot δεν είναι η μοναδική φίρμα που δίνει deadline για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ήδη η DS έχει ανακοινώσει αμιγώς ηλεκτρικά από το 2026, η Alfa Romeo από το 2027 και η Opel από το 2028. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis Carlos Tavares δήλωσε ότι η εταιρία στοχεύει πάνω από το 70% των πωλήσεων στην Ευρώπη και περισσότερο από το 40% στις ΗΠΑ να είναι οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων, είτε plug-in υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτρικά, έως το 2030.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης