Βλάβες, προβλήματα σε εξαρτήματα και μηχανήματα, αστοχίες σε ένα από τα τμήματα του εργοστασίου. Αυτές είναι οι κυριότερες αιτίες για τυχόν καθυστερήσεις στη λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη χρήση της τεχνολογίας μεγάλων δεδομένων (big data), οι κατασκευαστές διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων 24 ώρες το 24ώρο.

Για παράδειγμα, στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας, η εταιρεία χρησιμοποιεί μέσω ειδικής εφαρμογής για smartphone και tablet τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Έτσι μπορεί να εντοπίσει πιθανές βλάβες σε μηχανήματα προτού αυτές συμβούν και να προλάβει τυχόν καθυστερήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της ρομποτικής από το τοπικό πανεπιστήμιο και μηχανικούς της, η Ford αξιοποίησε την τεχνολογία μεγάλων δεδομένων προκειμένου οι υπεύθυνοι στην κατασκευαστική αλυσίδα να ειδοποιούνται αμέσως μέσω του app όταν η λειτουργία ορισμένων μηχανών ή εξαρτημάτων αρχίζει να επιβραδύνει, γεγονός που αποτελεί σαφή ένδειξη ότι σύντομα ενδέχεται να «καταρρεύσουν».

Από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα, η αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων έχει επιφέρει για τη Ford εξοικονομήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ συμβάλλοντας παράλληλα στη εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου και διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες θα παραλάβουν έγκαιρα το νέο τους αυτοκίνητο.

Στη μονάδα στη Βαλένθια βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκατεστημένα πάνω από 15.000 μηχανήματα τα οποία «απασχολούνται» καθημερινά στην κατασκευή του Kuga.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης