Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης μπήκε το πρώτο υβριδικό υπερ-αυτοκίνητο της βρετανικής φίρμας, το οποίο η ίδια περιγράφει ως High-Performance Hybrid (HPH) supercar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, το μοντέλο θα λανσαριστεί στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Χάρη στην αρχιτεκτονική MCLA και τη χρησιμοποίηση ανθρακονημάτων σε όλο το πλαίσιο, το υβριδικό όχημα έχει το ίδιο περίπου βάρος με τα συμβατικά αυτοκίνητα της McLaren. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει ακόμη πιο υψηλές επιδόσεις και συνάμα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και περιορισμένες εκπομπές ρύπων, κάτι το οποίο είναι και το ζητούμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από έναν V6 κινητήρα βενζίνης κι ένα ηλεκτρικό μοτέρ, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για κάποια χιλιόμετρα.

Το νέο μοντέλο της McLaren θα τοποθετηθεί ανάμεσα στην 720S και την GT. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της φίρμας, Mike Flewitt, κάνει χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών και θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς για το μέλλον της εταιρείας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης