Η Opel και ο νέος κεραυνός

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 08:07
Η Opel και ο νέος κεραυνός

Η γερμανική μάρκα επαναπροσδιορίζει την οπτική της ταυτότητα με το νέο Mokka. Το compact SUV είναι το πρώτο αυτοκίνητο που λανσάρει το Opel Vizor, το μελλοντικό πρόσωπο της εταιρείας, καθώς και το πλήρως ψηφιακό cockpit του μέλλοντος, το Pure Panel.

Το όνομα του μοντέλου έχει επανασχεδιαστεί και βρίσκεται στο κέντρο της πίσω πόρτας, κάτω από τον «κεραυνό» της Opel. Το θρυλικό λογότυπο έχει επίσης αναθεωρηθεί και στη νέα του μορφή θα κοσμεί όλα τα προσεχή μοντέλα του κατασκευαστή.

«Ο δακτύλιος είναι τώρα πιο λεπτός, πιο κομψός, πιο ακριβής και πιο χαρακτηριστικός, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τον κεραυνό. Όλες οι λεπτομέρειες είναι εξαιρετικά ακριβείς και κομψές. Η λέξη Opel ενσωματώνεται στο κάτω τμήμα του δακτυλίου θυμίζοντας περίτεχνο σκάλισμα πάνω σε κόσμημα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος Σχεδίασης, Mark Adams.

Το στοιχείο ενός κεραυνού μέσα σε κύκλο κοσμεί όλα τα μοντέλα Opel από το 1963. Ανάλογα με το μοντέλο και το έτος παραγωγής, τα εμβλήματα διαφέρουν ελαφρώς. Από το 1970, σαφείς σχεδιαστικές οδηγίες θεσπίστηκαν για όλους τους τομείς της εταιρείας. Αυτή η εταιρική σχεδίαση αναθεωρήθηκε για πρώτη φορά το 1987. Με την είσοδο στη νέα χιλιετία εκσυγχρονίστηκε περαιτέρω, με το σήμα του κεραυνού να αποκτά τρισδιάστατο σχήμα και το λογότυπο της εταιρείας και το έμβλημα των προϊόντων να έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους.

Από το 2016, τα μοντέλα Opel απέκτησαν ένα ανάγλυφο χρωμιωμένο λογότυπο υψηλής ακρίβειας. Το επίσημο λογότυπο της εταιρείας αναμορφώθηκε αποκτώντας ένα σύγχρονο επίπεδο σχήμα το καλοκαίρι του 2017. Ο ανασχεδιασμένος κεραυνός που προορίζεται για τα μελλοντικά μοντέλα εναρμονίζεται άριστα με το δισδιάστατο λογότυπο το οποίο χρησιμοποιείται στις διαφημίσεις και την ψηφιακή επικοινωνία.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 09:13