Η βρετανική φίρμα παρουσίασε το νέο μέλος της σειράς Speedtail, ένα εκθαμβωτικό και πανίσχυρο cabrio supercar με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 600LT Spider χαρακτηρίζεται από τη McLaren ως ένα ασυμβίβαστο όχημα. Εξελίχθηκε από το τμήμα MSO και βασίζεται στην κλειστή εκδοχή. Φέρει σκληρή οροφή τριών τμημάτων που λειτουργεί με ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα και νέο carbon bodykit που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του πλάτους του αμαξώματος κατά 73 χλστ.

Σε σχέση με την 600LT Coupe, η Spider είναι βαρύτερη κατά 50 κιλά, με το συνολικό βάρος να ανέρχεται στα 1.297 κιλά. Σημαντικά βελτιωμένη είναι και η αεροδυναμική, αναπτύσσοντας 100 κιλά κάθετης παραγόμενης δύναμης στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζει ο V8 3.8 twin turbo κινητήρας απόδοσης 600 ίππων και 620 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται στον εκπληκτικό χρόνο των 2,9 δευτερολέπτων και τα 0-200 σε 8,4΄΄, με τη βελόνα του κοντέρ να σταματά στα 324 χλμ./ώρα.

Εντύπωση κάνουν οι απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες βρίσκονται πίσω από τον κινητήρα και είναι στραμμένες προς τα πάνω. Επίσης, ο οδηγός θα εκτιμήσει τα carbon κεραμικά φρένα με τις αλουμινένιες δαγκάνες και το ανθρακόνημα σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης