Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τι κι αν η κυβέρνηση διέκοψε ορισμένα από τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Οι Νορβηγοί επιμένουν να αγοράζουν οχήματα τεχνολογίας EV, αποτελώντας το σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Σεπτέμβριο, το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη συγκεκριμένη σκανδιναβική χώρα ανήλθε στο εκπληκτικό 61,5%. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο που έχει καταγραφεί ποτέ, με 6 στους 10 καταναλωτές να επιλέγουν αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Best seller μοντέλο για τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν το ολοκαίνουριο Volkswagen ID.3 με 1.989 πωλήσεις. Ακολούθησε το Tesla Model 3 με 1.116 ταξινομήσεις, ενώ τρίτο ήταν το Polestar 2 με 937 μονάδες. Εξαιρετικά καλά τα πήγαν τα Audi e-tron (542), Nissan Leaf (473), BMW i3 (322) και Mercedes-EQC (286).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της Νορβηγίας είναι μέχρι το 2025 όλα τα νέα μοντέλα που πωλούνται στη χώρα να είναι ηλεκτρικά.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νορβηγία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανά κάτοικο στον κόσμο και η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται προέρχεται μέσω υδροηλεκτρικών και αιολικών σταθμών. Όσο για τις υποδομές και το οδικό δίκτυο, είναι απλώς εξαιρετικά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης