Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι η ηλεκτρική ενέργεια. Για να μπορέσει όμως ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο να καταστεί βιώσιμο και κυρίως πρακτικό, πρέπει οι μπαταρίες να γίνουν πιο ισχυρές και η διαδικασία φόρτισης πιο γρήγορη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση αυτό το σκεπτικό, η Porsche σε συνεργασία με την Customcells, δημιούργησαν την κοινοπραξία Cellforce. Στόχος, είναι η έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση νέας γενιά μπαταριών με υψηλότερη απόδοση που θα φορτίζουν ταχύτατα και θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες μπαταρίες θα κατασκευάζονται στο Weissach Development Centre. Θα έχουν σημαντικά αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα χάρη στην τεχνολογία πυριτίου και η παραγωγή τους αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.
Η αναπλήρωση της ενέργειας μέσω ταχυφορτιστή θα πραγματοποιείται σε λιγότερο από 15 λεπτά, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της Porsche, Oliver Blume.

Στην κοινοπραξία, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει το 83,75%. Τα υλικά για την κατασκευή των μπαταριών θα προέρχονται από την BASF και η παραγωγή σε πρώτη φάση, θα ανέρχεται στις 1.000 μονάδες ετησίως.

Όσο για την επένδυση, ανήλθε σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα του Nürburgring έκανε η Porsche

Η υπέροχη Porsche 911 GT3 Touring

Φτιάξε τη δική σου μοναδική Porsche

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης