Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δύο από τα κορυφαία μοντέλα υψηλών επιδόσεων, οι ονειρικές BMW M3 Sedan και BWM M4 Coupe, φέρουν στον στάνταρ εξοπλισμό τα νέα ελαστικά ADVAN Sport V107 της Yokohama.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελαστικά διαστάσεων 275/40ZR18 εμπρός και 285/35ZR19 πίσω αναπτύχθηκαν από κοινού με τη βαυαρική φίρμα. Διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένο υλικό και μοτίβο πέλματος, με την περιοχή αυλάκωσης να έχει προσαρμοστεί ώστε να επιτυγχάνει ανώτερες επιδόσεις στο στεγνό οδόστρωμα και αντοχή στη φθορά.

Επίσης έχουν λάβει την υψηλότερη βαθμολογία «Α» του συστήματος σήμανσης της ΕΕ, για απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Το προφίλ του ελαστικού παρέχει ομοιόμορφη επαφή με την επιφάνεια του οδοστρώματος, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην απόδοση σε συνθήκες πίεσης.

Οι υψηλές επιδόσεις του συγκεκριμένου ελαστικού που εξελίχθηκε ειδικά για τις νέες M3 Sedan και M4 Coupe επιβεβαιώθηκαν μέσω δοκιμών στο Nürburgring, που θεωρείται ως η πιο σκληρή και απαιτητική πίστα δοκιμών στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα M της BMW χρησιμοποιούν ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ) από μια επιλεγμένη ομάδα κατασκευαστών και, όταν το πλευρικό τοίχωμα όλων των επιλεγμένων ελαστικών, συμπεριλαμβανομένου του ADVAN Sport V107, φέρει το σήμα έγκρισης της γερμανικής μάρκας, γίνεται αντιληπτή η αναγνώριση των τεχνικών προδιαγραφών τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Yokohama και BMW συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την πρώτη να προμηθεύει τα αγωνιστικά οχήματα της δεύτερης σε διάφορους θεσμούς, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Touring Car έως τους 24ώρους αγώνες αντοχής στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps.

Αυτοκίνητα όπως η M3 και M4 χρειάζονται ελαστικά πολύ υψηλής ποιότητας.

Τα ελαστικά Yokohama εισάγονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με τετρακίνηση οι BMW M3 και M4 είναι ακόμα πιο γρήγορες

Ποια γενιά της BMW M3 πούλησε τα περισσότερα αυτοκίνητα;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης