Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Οι νέες προδιαγραφές του Lexus LC του προσδίδουν διαφορετικό στυλ,  επιπλέον εξοπλισμό και ενισχύουν την απόδοσή του. Η Lexus λάνσαρε το νέο μοντέλο Black Inspiration στη σειρά των LC coupe. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, αν και οι τιμές δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το LC Black Inspiration έρχεται με άφθονο επιπλέον εξοπλισμό, αλλά ας δούμε πρώτα την εξωτερική του εμφάνιση. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει φινιριστεί με την βαφή Graphite Black της Lexus, ενώ η μάσκα του ψυγείου, οι καθρέφτες των θυρών και το περίβλημα των προβολέων είναι βαμμένα με μαύρη βαφή.
Αναβαθμισμένες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με πέντε ακτίνες και νέα αεροτομή. Η Lexus χρησιμοποίησε επίσης μερικά από τα αξεσουάρ του Sport Plus Pack, όπως η οροφή από ανθρακονήματα και τα μεταλλικά προστατευτικά μαρσπιέ στις πόρτες.

Στο εσωτερικό, ο οδηγός απολαμβάνει σπορ καθίσματα ρυθμιζόμενα  σε 10 σημεία, δερμάτινη επένδυση, extra οθόνη πληροφοριών που δεν αποσπά τον οδηγό από την οδήγηση (head up display), κλειδί κάρτας και σύστημα ήχου Surround Mark Levinson με 13 ηχεία.

Ωστόσο, οι αλλαγές του LC δεν περιορίζονται μόνο στην εμφάνιση, καθώς η Lexus έχει τοποθετήσει στο LC Black Inspiration διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, δυναμική πίσω κίνηση και σύστημα οδήγησης το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει επιπλέον εξοπλισμό για άνεση και ασφάλεια, όπως θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα,  άνοιγμα χωρίς κλειδί, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου και σύστημα ειδοποίησης στην όπισθεν. Στα στάνταρ του οχήματος το σύστημα ημιενεργητικής απόσβεσης στις αναρτήσεις.

Η Lexus θα χρησιμοποιήσει και τα δύο μηχανικά σύνολα του LC στο μοντέλο Black Inspiration. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής είτε ενός υβριδικού V6 3,5 λίτρων 354 ίππων που «φοράει» κιβώτιο ταχυτήτων CVT είτε ενός V8 5,0 λίτρων 471 ίππων που «φοράει»  ένα παραδοσιακό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η επιτάχυνση του υβριδικού είναι 0-100 χλμ σε πέντε δευτερόλεπτα, ενώ του V8 σε 4,7 δευτερόλεπτα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης