Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η νέα γενιά της BMW X1 είναι εδώ, με νέα εμφάνιση, εντυπωσιακά περισσότερη τεχνολογία αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορίας της, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διπλή ηλεκτρική καρδιά των 313 ίππων

Η νέα λοιπόν iX1 xDrive30e διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, παρέχοντας συνδυαστική ισχύ 313 ίππων και ροπή 494 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με τα νούμερα των επιδόσεων να εντυπωσιάζουν, καθώς το σύνολο απαιτεί μόλις 5.7 δευτ. για το 0-100 ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 180χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την εταιρία η μπαταρία των 64.7 kWh με την οποία εφοδιάζεται το SUV ,του παρέχει αυτονομία έως και 438χλμ. ενώ υποστηρίζει την φόρτιση έως και 130 kW. Κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε πλήρωση από 10% έως 80% σε μισή ώρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό η διάταξη Curved Display ουσιαστικά ενώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.25 ιντσών, με την οθόνη αφής 10.7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, παρέχοντας στον οδηγό μία μοναδική ψηφιακή εμπειρία. Παράλληλα οι μεγαλύτερες διαστάσεις επιφέρουν και μεγαλύτερη άνεση για τους πέντε επιβάτες (τόσο σε ώμους όσο και στα γόνατα), την ώρα που ο χώρος αποσκευών μετριέται στα 540 λτ. και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.600λτ. με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

H λίστα με τον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Cruise Control με λειτουργία πέδησης και το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (front-collision warning system), το οποίο είναι πλέον σε θέση να εντοπίζει επερχόμενα οχήματα όταν στρίβουν αριστερά και πεζούς και δικυκλιστές όταν στρίβουν δεξιά. Το Parking Assistant συμπερ. των Reversing Assist Camera και Reversing Assistant αποτελεί επίσης μέρος της γκάμας του στάνταρ εξοπλισμού.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης