Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Παράλληλα με την εξέλιξη των αυτοκινήτων, αναπτύσσονται και τα εργοστάσια των εταιρειών. Οι κατασκευαστές αναβαθμίζουν συνεχώς τις εγκαταστάσεις τους, δημιουργώντας βιώσιμες μονάδες παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εργοστάσιο της Nissan στην Oppama του Τόκιο για παράδειγμα, τα αυτοματοποιημένα οχήματα – μηχανές που υποστηρίζουν τους εργαζόμενους, εξελίσσονται χάρη στο δεύτερο κύκλο ζωής των μπαταριών του ηλεκτρικού Leaf.

Τα αυτοματοποιημένα καθοδηγούμενα οχήματα, γνωστά ως AGVs, που παραδίδουν ανταλλακτικά στους μηχανικούς κινούνται χάρη στις επαναχρησιμοποιούμενες συστοιχίες μπαταρίας.

Τα AGVs σταματούν απλά στιγμιαία στον σταθμό φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής τους και αυξάνουν την ισχύ τους σταδιακά σε κάθε διέλευση. Αυτός ο αυτοματισμός εξοικονομεί πολύ χρόνο και συγχρόνως προστατεύει το περιβάλλον, καθώς οι επιπτώσεις είναι σημαντικά λιγότερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μονάδα της Oppama υπάρχουν περίπου 700 αυτοματοποιημένα οχήματα, ενώ στα εργοστάσια της Nissan σε όλο τον κόσμο, είναι καταμετρημένα περισσότερα από 4.000 AGVs.

 

Με Wi-Fi το νέο Nissan Qashqai

Με κιβώτιο 9 σχέσεων και 8 θέσεις το μεγάλο SUV της Nissan

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης