Η φημισμένη βρετανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του εντυπωσιακού δίτροχου, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Brough Superior.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσυκλέτα ονομάζεται AMB 001 και απευθύνεται στους γνώστες των δύο τροχών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Aston Martin, συνδυάζοντας το εμπνευσμένο design με τις προηγμένες τεχνολογίες.

Το Superbike φέρει σκελετό από ανθρακονήματα, με το γυμνό carbon, το ματ χρώμα και τα εξαρτήματα από τιτάνιο και αλουμίνιο να συνθέτουν ένα εκπληκτικό δημιούργημα. Χάρη στη χρήση εξωτικών υλικών, το βάρος της μηχανής έχει περιοριστεί στα 180 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από έναν V-twin turbo κινητήρα απόδοσης 180 ίππων, έχοντας αναλογία κιλών ανά ίππο 1:1. Η δύναμη του μηχανικού συνόλου και η απόκριση είναι απίστευτη, όπως υποστηρίζουν οι δύο εταιρείες. Όσο για την αεροδυναμική, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Η AMB 001 θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες, με την τιμή να ορίζεται στα 108.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Προφανώς, θα πουληθεί σε εκλεκτούς πελάτες με πολύ «βαριά πορτοφόλια».

Η κατασκευή θα γίνει στο χέρι από εξειδικευμένους μηχανικούς, στο εργοστάσιο της Brough Superior στην Τουλούζη της Γαλλίας, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2020.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης