Όπως όλες οι εταιρείες έτσι και ο όμιλος VW, λειτουργεί με βάση την κερδοφορία. Στόχος είναι ο θετικός κύκλος εργασιών, η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης και τα κέρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το VW Group είναι αναμφίβολα μία από τις πιο επιτυχημένες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Ωστόσο, μία από τις μάρκες που ανήκει τον όμιλο, πέρυσι δεν τα πήγε καθόλου καλά. Ο λόγος για τη Bentley. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Volkswagen, η premium βρετανική φίρμα σημείωσε ζημιές ύψους 137 εκατομμυρίων ευρώ τους εννέα πρώτους μήνες του 2018.

Αυτό δυσαρέστησε τους κυρίους μετόχους και πιο συγκεκριμένα τις οικογένειες Piech και Porsche. Οι μεγαλομέτοχοι απαίτησαν από τη Bentley να αντιστρέψει άμεσα την κατάσταση και να επιστρέψει στην κερδοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Wolfgang Porsche δήλωσε ανοικτά ότι: «Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι. Το σημαντικότερο για ένα εμπορικό σήμα είναι να παρουσιάζει περιθώριο κερδών και αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Bentley».

Από την πλευρά του, ο Hans Michel Piech, έστειλε τελεσίγραφο, λέγοντας ότι θα περιμένει να ανατραπεί η κατάσταση μέχρι το 2020.

Ο επικεφαλής της Bentley, Adrian Hallmark, απάντησε άμεσα στις δύο πανίσχυρες οικογένειες, υποστηρίζοντας ότι το 2019 η μάρκα θα επιστρέψει στην «πάνω γραμμή».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης